Laatste Nieuws

Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area ondersteunt, via diverse projecten, de internationalisering van het Vlaams hoger onderwijs.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Good Practices Workshop # 3 (13/12/2013)

Op donderdag 12 december 2013 had de derde editie plaats van de Good Practices Workshop. Het event wordt georganiseerd door Flanders Knowledge Area en Nuffic, i.s.m. NVAO en een gastinstelling. De gastinstelling dit najaar was Thomas More Hogeschool, campus Mechelen.

Programma en presentaties zijn beschikbaar op de website van Flanders Knowledge Area: http://www.flandersknowledgearea.be/nl/good-practices-workshops/gpw-3-mechelen-2013/.

Science without Borders - getuigenissen (25/10/2013)

Braziliaanse studenten, die momenteel in Vlaanderen studeren of onderzoek doen in het kader van het Science without Borders beurzenprogramma, praten over hun ervaringen. De videogetuigenissen zijn gepubliceerd op de website van Study in Flanders: http://www.studyinflanders.be/en/scholarship-programmes/brazil-science-without-borders/.

Reconfirm (25/10/2013)

Het project Reconfirm, Regional Consortia for Internship Mobility, wordt op donderdag 7 november 2013 voorgesteld op de beurs georganiseerd in het kader van de viering van 18 jaar Leonardo da Vinci. Het event wordt georganiseerd door EPOS Vlaanderen en heeft plaats in Mechelen.

www.reconfirm.eu

Indiajaar (19/10/2013)

In het academiejaar 2013-2014 organiseert het departement Internationaal Vlaanderen samen met de Vlaamse kennisinstellingen een Indiajaar. Het initiatief situeert zich in de context van de sterke economische contacten tussen India en Vlaanderen, de Vlaams-Indiase business top, Antwerpen (2012), India als gastland van Europalia 2013, en de economische missie naar India in het najaar 2013.

Verschillende Vlaamse kennisinstellingen hebben recent een beleid of strategie richting India opgestart (cf. India Platform van de Universiteit Gent, India Focus en India House van de KU Leuven).

De doelstelling van het Indiajaar is om enerzijds de zichtbaarheid van Vlaanderen bij de Indische stakeholders te vergroten en anderzijds, de academische / wetenschappelijke relaties tussen Vlaanderen en India te versterken. Het departement internationaal Vlaanderen treedt in deze flankerend op.

De activiteitenkalender is gepubliceerd op de website van Flanders Knowledge Area: http://www.flandersknowledgearea.be/nl/indiajaar/.

Lancering van derde Science without Borders oproep voor Vlaanderen (18/10/2013)

Op 14 oktober 2013 werd de derde oproep van het Braziliaanse beurzenprogramma Science without Borders voor Vlaanderen gelanceerd, onder het Memorandum of Understanding tussen de VLUHR en CNPq - National Council for Scientific and Technological Development. De oproep is bedoeld voor Bachelor- en Masterstudenten in Wetenschap en Technologie die in het academiejaar 2014-2015 gedurende één jaar aan Vlaamse universiteiten en hogescholen komen studeren.

In september 2012 kwamen 28 Braziliaanse Bachelo-r en Masterstudenten in Vlaanderen toe om  hun studie en stage aan een van de Vlaamse universiteiten aan te vatten, en 70 studenten zijn hun uitwisseling gestart in september 2013, zowel aan de hogescholen als aan de universiteiten.

http://www.studyinflanders.be/en/scholarship-programmes/brazil-science-without-borders/

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
 
NL   EN
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

De projecten van Flanders Knowledge Area