Laatste Nieuws

Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area ondersteunt, via diverse projecten, de internationalisering van het Vlaams hoger onderwijs.

Study in Flanders: App (19/06/2013)

De Apps van Study in Flanders zijn beschikbaar in de formaten Android en IOS en kunnen worden gedownload via de App-stores. De rechtstreekse linken naar de downloadpagina in de stores kunnen worden aangeklikt op de website van Study in Flanders. Via de Apps kan informatie over de hogeronderwijsinstellingen en de studieprogramma’s worden geraadpleegd.

Deze ontwikkelingen werden gerealiseerd door een student van hogeschool Thomas More tijdens een stage bij de firma Deltacommunications.

www.studyinflanders.be

Study in Flanders op Nafsa 2013 (11/06/2013)

Van 26 tot 31 mei 2013 nam Flanders Knowledge Area / Study in Flanders deel aan de NAFSA-conferentie en netwerkbeurs in St. Louis, Missouri. Het thema van de conferentie was: Ideals and Impact in International Education.

Volgende instellingen waren dit jaar vertegenwoordigd op NAFSA: Arteveldehogeschool, Hogeschool – Universiteit Brussel, Hogeschool West-Vlaanderen, Karel de Grote-Hogeschool, Katholieke Hogeschool Limburg, KU Leuven, Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent.

Op woensdag 29 mei 2013 organiseerde Flanders Knowledge Area samen met Fulbright en Wallonie-Bruxelles Campus voor 80 partners van de Belgische hogeronderwijsinstellingen een Belgian Higher Education Networking Reception  in The St. Louis Club, Clayton. Voormalig Amerikaans ambassadeur in België, Sam Fox, was gastheer van dit event waar meer 100 NAFSA-deelnemers aanwezig waren.

vacature administratief medewerker (21/05/2013)

Flanders Knowledge Area werft aan: een voltijds administratief medewerker (contract van bepaalde duur)

vacaturebericht: www.flamenco-vzw.be

Nafsa 2013 (16/05/2013)

Flanders Knowledge Area neemt deel aan de Nafsa-beurs.

26 – 31 mei 2013, St Louis, Missouri, VS

bezoek onze beursstand : 405

www.nafsa.org/stlouis

prijsuitreiking wedstrijd Branding Study in Flanders (28/04/2013)

Om de zichtbaarheid te verhogen en de eigenheid van het project Study in Flanders beter te profileren, lanceerde Flanders Knowledge Area een marketing- / brandingcampagne.
In 2012 werd hiervoor een wedstrijd georganiseerd. De oproep voor deelname aan de wedstrijd richtte zich rechtstreeks en exclusief tot de studenten / docenten van de Vlaamse universiteiten en hogescholen.

Op dinsdag 26 februari 2013 werden de ingediende projecten beoordeeld door een jury. De eerste prijs werd toegekend aan het project Fill the Gap in your Culture. Het project werd uitgewerkt door studenten van de Media Art Design Faculty, PHL – KHLim: Femke Donckers, Kristel Posen, Michaël Segers, Maarten Smets.

Op 19 april 2013 werd aan het winnende team de prijs uitgereikt. De studenten ontvingen een Fnac-cadeaubon. De hogeronderwijsinstelling ontving een inschrijving voor deelname aan de EAIE-conferentie in september 2013 in Istanbul, Turkije.

Momenteel wordt door Flanders Knowledge Area gewerkt aan de integratie van het winnend concept in de bestaande IT-informatiedragers en in het bijzonder op de website van het project Study in Flanders. Resultaat van deze integratie wordt verwacht tegen eind juni 2013.

www.flamenco-vzw.be/nl/wedstrijd-2012-2013
 
NL   EN
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

De projecten van Flanders Knowledge Area