Laatste Nieuws

Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area ondersteunt, via diverse projecten, de internationalisering van het Vlaams hoger onderwijs.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Deelname van Flanders Knowledge Area / Study in Flanders aan EHEF Vietnam (18/11/2014)

Van 11 tot 16 november 2014 nam Flanders Knowledge Area / Study in Flanders deel aan EHEF Vietnam in Hanoi.

De recruteringsbeurs werd voorafgegaan door een forum University Industry Linkage aan de Hanoi University of Science and Technology, een rondetafelgesprek met de Vietnam National University Junior Researchers Club aan de Hanoi University of Science, een EU-Vietnam Higher Education Policy Forum, en een schoolbezoek aan de Hanoi-Amsterdam School for Gifted students (foto).

Word man / vrouw van de wereld. Studeer ook in het buitenland. (13/11/2014)

Promotiefilm en online campagne van de Vlaamse overheid.

https://www.youtube.com/watch?v=KQqEfzdM0jA

 

studiedag internationale stagemobiliteit (29/10/2014)

Op dinsdag 18 november 2014 vindt aan Universiteit Antwerpen het slotevenement van het Europees programma Reconfirm (www.reconfirm.eu/nl) plaats. Het evenement biedt informatie en inspiratie in verband met internationale stagemobiliteit. Dit type mobiliteit blijkt steeds meer een efficiënte manier om relevante competenties op te bouwen voor studenten en recent afgestudeerden.

Tijdens het plenaire deel in de voormiddag (keynote & debat) worden o.a. de aspecten duurzame inzetbaarheid, verantwoordelijkheden van onderwijswereld & arbeidsmarkt en meerwaarde van stage-mobiliteit besproken.

In de namiddag kan men deelnemen aan twee workshops. Thema’s van de workshops zijn:

  1. Efficiënte aansluiting tussen onderwijswereld en arbeidsmarkt,
  2. Overtuigende communicatie omtrent stages,
  3. Administratieve processen in verband met stages,
  4. Kwaliteitsvolle begeleiding van stagiairs.

Het evenement wordt georganiseerd door de Vlaamse projectpartners, i.e. Flanders Knowledge Area, Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent, en in samenwerking met het departement Onderwijs & Vorming.

De doelgroep van de studiedag omvat medewerkers uit hogeronderwijsinstellingen, overheid en bedrijfsleven die geïnteresseerd zijn in de organisatie van (internationale) stagemobiliteit.

Locatie: Universiteit Antwerpen, Klooster van de Grauwzusters, Stadscampus – gebouw S - Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen https://www.uantwerpen.be/nl/campusleven/op-weg-naar-de-campus/stadscampus-paardenmarkt-mutsaard/

Volledig programma en inschrijvinghttp://www.flandersknowledgearea.be/nl/reconfirm-slotevenement-vlaanderen/

Het ASEM-DUO Flanders Fellowship Program (06/05/2014)

Het ASEM-DUO Flanders Fellowship Program startte in 2011 met als doel om de studentenuitwisseling tussen Vlaanderen en 4 Aziatische landen, nl. China, India, Vietnam, Zuid-Korea, te promoten op een evenwichtige en permanente basis. ASEM-DUO-Belgium / Flanders is gebaseerd op een uitwisseling van twee Bachelor- of Masterstudenten voor de duur van één semester binnen het kader van een samenwerkingsakkoord tussen twee instellingen. Het beursbedrag is 8000 EUR per duo studenten, dus elke student ontvangt 4000 EUR per semester.

Het departement Onderwijs en Vorming stelt voor het academiejaar 2014-2015 terug 18 beurzen ter beschikking binnen dit programma. De oproep werd gelanceerd op 15 januari 2014. 4 hogescholen en 4 universiteiten dienden 30 aanvragen in: 14 voor China - waarvan 4 voor Hong Kong, 9 voor India, 7 voor Vietnam. Er waren geen aanvragen voor Zuid-Korea.

Op vrijdag 25 april 2014 had de selectie plaats voor het beurzenprogramma van het ASEM-DUO Flanders Fellowship Program. Op basis van de kwaliteit van de dossiers werden 18 beurzen toegekend: 8 voor China, 3 voor Hong Kong, 5 voor India en 2 voor Vietnam. 5 van de 18 geselecteerde Vlaamse studenten komen uit ondervertegenwoordigde groepen. De resultaten van de selecties worden begin mei 2014 aan de hogeronderwijsinstellingen bekendgemaakt.

Het Transition Fellowship Program (06/05/2014)

Het Transition Fellowship Program startte in 2013 en heeft als doel de uitwisseling van Bachelor- en Masterstudenten te bevorderen tussen Vlaanderen en 4 landen in transitie, nl. Brazilië, Marokko, Turkije en Zuid-Afrika. TRANSITION-Belgium / Flanders verkiest een uitwisseling van twee studenten in een kader van een duo-project, maar enkel uitgaande mobiliteit vanuit Vlaanderen wordt ook aanvaard. De beurs bedraagt 1.000 EUR per maand, met een maximum van 4.000 EUR per semester, of per jaar.

Het departement Onderwijs en Vorming stelt voor het academiejaar 2014-2015 terug beurzen ter beschikking binnen dit programma. Flanders Knowledge Area vzw coördineert samen met het departement Onderwijs en Vorming de oproep die gelanceerd werd op 6 januari 2014. Er werden 86 aanvragen ingediend, waarvan 33 voor duo-beurzen. De verdeling per land is: 25 aanvragen voor Brazilië,  1 voor Marokko, 8 voor Turkije en 52 voor Zuid-Afrika. 37 aanvragen werden ingediend door hogescholen (waarvan 18 duo-dossiers) en 50 aanvragen door universiteiten (waarvan 15 duo-dossiers). 

Op maandag 28 april 2014 had de selectie plaats voor het beurzenprogramma van het Transition Fellowship Program. Op basis van de kwaliteit van de dossiers werden 42 beurzen toegekend. De verdeling per land is: 10 voor Brazilië, 1 voor Marokko, 5 voor Turkije, 26 voor Zuid-Afrika. De verdeling enkele beurs / duo-beurs is: 24 enkele beurzen en18 duo-beurzen. De verdeling korte / lange mobiliteit is: 14 studenten met korte mobiliteit van 1 tot 3 maanden, 25 studenten voor 4 à 5 maand, 3 studenten voor één jaar. 10 van de 42 geselecteerde Vlaamse studenten komen uit ondervertegenwoordigde groepen.

De resultaten van de selecties worden begin mei 2014 aan de hogeronderwijsinstellingen bekendgemaakt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
NL   EN
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

De projecten van Flanders Knowledge Area